Wall Street wacht rustig op cijfers

NEW YORK - De Amerikaanse effectenmarkten moesten maandag tegen het einde van de handel de kleine koerswinsten van eerder op de dag weer inleveren.

Aanvankelijk kregen de beurzen wat steun van groeiende hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) meer geld in de economie gaat pompen om de groei te waarborgen. Maar uiteindelijk kreeg de onzekerheid over de stroom van kwartaalcijfers die deze week uit de Verenigde Staten loskomt de overhand.

De beursgraadmeters eindigden praktisch onveranderd. De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot op 11.008,59 punten, een fractie boven het slot van vrijdag.

De breder samengestelde S&P 500-index sloot bijna onveranderd op 1165,04 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq eindigde een fractie hoger op 2402,33 punten.

S&P

De Dow passeerde vorige week voor de eerste keer sinds mei de 11.000 puntengrens. De S&P 500 won op weekbasis 1,7 procent. Beleggers gaan er al weken van uit dat de Fed maatregelen gaat nemen om de economie een impuls te geven. Die hoop werd vrijdag versterkt door tegenvallende cijfers over de werkgelegenheid in de VS.

Softwaregigant Microsoft presenteerde maandag de eerste reeks telefoons die draaien op het besturingssysteem Windows Phone 7. Het concern, een belangrijk fonds in de Dow, eindigde 0,1 procent hoger.

Intel

Intel, General Electric en JPMorgan Chase, drie andere grote Dow-fondsen, publiceren deze week hun kwartaalresultaten. Analisten zijn vooral benieuwd naar de omzetvooruitzichten om een beeld te krijgen van welke kant het opgaat met de bedrijven. JPMorgan (plus 1,1 procent) was maandag een van de grotere stijgers in de Dow.

Gymboree, een winkelketen in kinderkleding en -accessoires, schoot 22 procent omhoog. Het concern wordt overgenomen door investeerder Bain Capital voor een bedrag van 1,8 miljard dollar. Concurrent Children's Place Retail Stores profiteerde mee van het nieuws met een koerssprong van 3,6 procent.

Op de valutamarkt won de euro aan kracht ten opzichte van de dollar. De Europese munt noteerde 1,3875 dollar tegen 1,3930 dollar aan het einde van de Amerikaanse beurshandel vrijdag.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie