VastNed Retail koopt winkelpanden

AMSTERDAM - VastNed Retail heeft 19 winkelpanden gekocht in Utrecht en Rotterdam voor 29,1 miljoen euro. Dat maakt het vastgoedbedrijf maandag bekend.

Met de acquisitie is het fonds "aardig op weg" om de opbrengsten van de aandelenemissie van vorig jaar te beleggen, stelt chief executive Reinier van Gerrevink van VastNed Retail in een toelichting.

Vijftien winkels in winkelcentrum Overvecht in Utrecht worden overgenomen van Unibail-Rodamco. De transactie wordt naar verwachting eind oktober afgerond. De winkels zullen direct bijdragen aan het direct beleggingsresultaat per aandeel.

Hunkemöller

De overgenomen Utrechtse winkels hebben een verhuurbare oppervlakte van 5.300 vierkante meter, met een jaarlijkse huuropbrengst van circa 1,4 miljoen euro.

Het gaat onder andere om een elektronicawinkel van Dixons, een lingeriezaak van Hunkemöller, een snoepwinkel van Jamin en een schoenenzaak van Scapino.

Zuidplein

De vier winkels in Zuidplein, met een oppervlakte van 1.150 vierkante meter worden overgenomen van ING Real Estate Investment Management en hebben een gezamenlijke huuropbrengst van circa 0,5 miljoen euro.

Onder de huurders zijn een drogisterij van Etos en een babyspeciaalzaak van Prenatal.

Analisten

Analisten merken op dat het aanvangsrendement overeenkomt met het gemiddelde rendement op de Nederlandse retailportefeuille van VastNed van 6,2 procent.

Tip de redactie