AMSTERDAM - Elektronicaconcern Philips neemt het Amerikaanse Discus Holdings over, fabrikant van tandbleekproducten. Dat maakte Philips maandag bekend zonder een overnamesom bekend te maken. Discus heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro en telt vierhonderd werknemers.

Philips rondt de overname op voorwaarde van goedkeuring van mededingingsautoriteiten in het vierde kwartaal af. Het nieuwe onderdeel wordt toegevoegd aan de activiteiten op het gebied van elektrische tandenborstels van het merk Sonicare.

''Mondverzorging is een belangrijk onderdeel van onze strategie om gezondheid en welzijn van de consument te vergroten'', aldus Pieter Nota, de topman van de consumententak van Philips.

Bleek

Discus levert zowel bleeksystemen voor tandartsen als doe-het-zelf bleekmiddelen die consumenten onder toezicht van de tandarts kunnen gebruiken. Ook heeft het bedrijf een mondhygiënelijn voor tandartsen.

''Philips hoopt hiermee zijn naam bij tandartsen als belangrijke leverancier voor mondverzorgingsproducten verder te vergroten'', aldus een woordvoerster.

De relatief kleine overname past volgens analist Victor Bareño van SNS Securities in de strategie van Philips om uit te breiden in segmenten met hoge marges.