AkzoNobel rondt verkoop National Starch af

AMSTERDAM - Verfproducent AkzoNobel heeft de verkoop van het bedrijfsonderdeel National Starch aan het Amerikaanse Corn Products International vrijdag afgerond.

AkzoNobel kondigde de verkoop ter waarde van 1,3 miljard dollar op 21 juni van dit jaar aan. Het bedrijf moest toen echter nog wachten op goedkeuring van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten om de verkoop af te kunnen ronden.

National Starch is als toeleverancier aan de voedingsindustrie een branchegenoot van Corn Products International. Het bedrijf is gevestigd in Bridgewater in de Verenigde Staten en haalde vorig jaar met 2250 werknemers een omzet van 1,2 miljard dollar.

De verkoop van Starch stond al een tijdje op de agenda van AkzoNobel. Met de overname van het Britse verf- en chemieconcern ICI (toen eigenaar van Starch) in 2008 kreeg AkzoNobel het bedrijfsonderdeel in de maag gesplitst. Het ging AkzoNobel bij de overname van ICI vooral om de verfonderdelen van ICI.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie