NEW YORK - Beleggers op Wall Street maakten woensdag pas op de plaats. Ze namen een pauze na de opleving die de beurzen in New York de afgelopen maand kenmerkte.

Ondanks de kleine verliezen die de belangrijkste graadmeters noteerden, is september nog altijd op weg een van de succesvolste maanden van Wall Street in de laatste twintig jaar te worden.

Zo maakte de S&P 500 de afgelopen weken een sprong van 9 procent. In 1992 was het voor het laatst dat de index in één maand tijd zo'n grote winst neerzette.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot met een verlies van 0,2 procent tot 10.835,28 punten.

De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,3 procent tot 1144,73 punten. Schermenbeurs Nasdaq zakte 0,1 procent weg tot 2376,56 punten.

Hewlett-Packard

Technologieconcern Hewlett-Packard noteerde een winst van 2,2 procent. Het bedrijf maakte dinsdag nabeurs de winstverwachting voor 2011 bekend. Deze lag hoger dan analisten hadden voorspeld.

Ook het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vloog omhoog. Het concern kreeg woensdag een grote order binnen van de Amerikaanse marine; die wil 124 gevechtsvliegtuigen kopen voor een bedrag van 5,3 miljard dollar (3,9 miljard euro). Het aandeel won 2,2 procent aan waarde.

Onder de verliezers was de Amerikaanse koffieproducent Green Mountain Coffee Roasters. De aandelen gleden ruim 15 procent weg, nadat bekend was geworden dat de Amerikaanse toezichthouder de boekhouding van het concern onder de loep neemt.

De euro noteerde aan het einde van de Amerikaanse beurshandel 1,3630 dollar, tegen 1,3625 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen.