BP ontslaat hoofd grootste divisie

LONDEN - De nieuwe bestuursvoorzitter van BP, Bob Dudley, heeft al voor zijn officiële aantreden ingegrepen in de top van de Britse oliemaatschappij.

Woensdag werd bekendgemaakt dat hij Andy Inglis, hoofd van de divisie exploratie & productie, heeft ontslagen. Dat is de grootste divisie van het concern.

Inglis was in die functie verantwoordelijk voor de olieramp in de Golf van Mexico, waar in april een explosie plaatsvond op een door BP gehuurd boorplatform. Dat incident kostte elf mensen het leven en was het begin van wat uiteindelijk de grootste olielekkage in de geschiedenis zou worden.

Ook werd woensdag bekendgemaakt dat Dudley een nieuw hoofd veiligheidszaken heeft aangesteld. Dat deed BP ook na de vorige grote ramp, een ontploffing op een raffinaderij in Texas in 2005. Verder pakt Dudley het interne beloningssysteem aan, omdat het huidige beleid winst boven veiligheid zou plaatsen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie