Wall Street hervindt koers omhoog

NEW YORK - Na een vlakke handelsdag zijn de effectenbeurzen in New York dinsdag in het laatste handelsuur omhoog gekrabbeld. Beleggers lieten zich niet uit het veld slaan door tegenvallende cijfers over het consumentenvertrouwen in de VS.

Na de kleine dip van maandag hebben de graadmeters hun opwaartse koers van de afgelopen vier weken hervat.

De toonaangevende Dow-Jonesindex steeg met 0,4 procent naar 10.858,14 punten. De breder samengestelde S&P 500-index won 0,5 procent op 1147,70 punten.

De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent en sloot op 2379,59 punten. Consumenten in de VS hebben minder vertrouwen in de Amerikaanse economie.

Vertrouwen

De index die onderzoeksbureau Conference Board voor het vertrouwen hanteert, daalde in september naar 48,5 punten van een stand van 53,2 in augustus. Dat is het laagste niveau sinds februari. De daling is scherper dan voorzien door marktkenners.

Beleggers toonden zich optimistisch door meevallende resultaten uit het bedrijfsleven. Zo schoten aandelen van het het Amerikaanse Walgreen ruim 11 procent omhoog. De grootste drogisterijketen van de VS maakte dinsdag kwartaalcijfers bekend, die hoger waren dan analisten hadden voorspeld.

Tablet-computer

BlackBerry-producent Research in Motion zag de waarde van de aandelen een dag na de presentatie van de nieuwe tablet-computer PlayBook met ruim 3 procent wegzakken. De kleine computer moet het opnemen tegen de iPad van Apple.

De euro noteerde aan het einde van de Amerikaanse beurshandel 1,3585 dollar, tegen 1,3575 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen vrijdag.

Lees meer over:
Tip de redactie