Unilever koopt Griekse ijsmerken

ROTTERDAM - De producent van consumentengoederen Unilever wil de ijsmerken van Griekse zuivelbedrijf EVGA overnemen. Ook het distributienetwerk is onderdeel van de aankoop. Wat Unilever en EVGA over de prijs hebben afgesproken, werd dinsdag niet bekendgemaakt.

Het gaat om merken als Scandal, Variete en Karabola. In 2009 behaalden de ijsmerken van EVGA een omzet van 32 miljoen euro. In totaal zullen 65 werknemers overgaan naar Unilever, aldus het persbericht.

EVGA behoudt de opslag- en productiefaciliteiten. Het Griekse zuivelbedrijf zal de eigen ijsmerken, evenals sommige Unilever-ijsmerken, blijven maken voor de Griekse markt en de export. Unilever heeft ijsmerken als Magnum en Ola in de stal.

IJsportfolio

Met de aankoop versterkt Unilever zijn ijsportfolio. In februari 2009 nam Unilever de ijsactiviteiten in Roemenië over van zuivelgigant FrieslandCampina. Een jaar daarvoor nam het Brits-Nederlandse concern de Russische ijsfabrikant Inmarko over.

De Griekse mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring aan de overname geven.

De Griekse activiteiten van Unilever opereren onder de naam Elais Unilever Hellas en waren in 2009 goed voor een omzet van 598 miljoen euro. Unilever heeft vier fabrieken in het Zuid-Europese land en er werken ongeveer achthonderd medewerkers voor Elais Unilever Hellas.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie