Beurs Tokio onderuit

TOKIO - De handel op de beurs in Tokio is dinsdag in mineur afgesloten. Beleggers deden afstand van aandelen nadat een deadline verliep voor investeerders om dividend uitgekeerd te krijgen. Ook was de markt onrustig door een mogelijke nieuwe ingreep van de Japanse overheid om de dure yen aan te pakken.

De Nikkei-index sloot 1,1 procent lager op 9495,76 punten. Maandag was de laatste dag om Japanse aandelen te kopen en daarop nog over de eerste helft van het gebroken boekjaar dividend uitgekeerd te krijgen.

De zakenkrant Nikkei meldde dat de Japanse centrale bank extra maatregelen overweegt om de dure yen te beteugelen. Eerder deze maand greep Japan voor het eerst in zes jaar in op de valutamarkt nadat de yen de hoogste stand bereikte in vijftien jaar.

Stilgelegd

Het aandeel van de Japanse kredietverstrekker Takefuji werd niet verhandeld door een te grote stroom verkooporders. Maandag werd de handel in Takefuji nog stilgelegd omdat er geruchten gingen dat het bedrijf failliet zou gaan.

De beurs in Seoul daalde 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,1 procent. De Hang Seng in Hongkong stond licht lager in de middaghandel.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie