Wall Street op verlies, ondanks overnamegolf

NEW YORK - Na vier handelsweken op rij afgesloten te hebben met winst, begonnen de effectenbeurzen in New York maandag de nieuwe week in mineur.

Beleggers putten moed uit overnamenieuws, dat aantoont dat bedrijven weer waarde zien in de markt, maar dit was onvoldoende om de graadmeters in de plus te krijgen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde een verlies van 0,4 procent op 10812,04 punten. De breed samengestelde S&P 500-index verloor 0,6 procent en zakte naar 1142,16 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,5 procent op 2369,77 punten.

Alberto Culver

Ondanks het verlies stevent de S&P 500-index nog steeds af op de grootste maandelijkse winst in bijna twintig jaar tijd. Vanaf het begin van september is de index al 9 procent naar boven gekropen. In 1992 was het voor het laatst dat de index zo'n grote sprong maakte.

Maandag werd bekend dat het Brits-Nederlandse Unilever zijn Amerikaanse concurrent Alberto Culver wil overnemen voor 3,7 miljard dollar. De aandelen van de maker van haarverzorgingsproducten schoten na het nieuws met bijna 20 procent omhoog.

Wal-Mart

's Werelds grootste detailhandelaar Wal-Mart maakte bekend 4 miljard dollar over te hebben om de Zuid-Afrikaanse retailer Massmart te kopen. Massmart is de derde grootste beursgenoteerde retailer van het land, gemeten naar waarde. Het aandeel Wal-Mart noteerde 1,1 procent lager.

Grote winnaar op de S&P 500 was de Amerikaanse prijsvechter SouthWest Airlines. De aandelen sprongen met 8,8 procent omhoog, nadat het bedrijf maandag bekend had gemaakt voor 1,4 miljard dollar concurrent AirTran Airways te willen kopen.

De euro noteerde in New York 1,3465 dollar. Bij het sluiten van de markten in Europa was de munt 1,3485 dollar waard.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie