Homburg naar rechter om AFM-boete

AMSTERDAM - Vastgoedfonds Homburg is het oneens met de dwangsom die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het bedrijf vorige week oplegde en stapt naar de rechter.

Homburg moet de AFM nog voorzien van een volledige organisatiestructuur en details van een herstructurering die het bedrijf onlangs doormaakte. Ook verwacht de AFM nog een financieel vooruitzicht.

Het vastgoedfonds vindt echter dat het alle informatie heeft geleverd. Het bedrijf, dat een hoofdkantoor heeft in het Canadese Halifax, wijt de boete van 80.000 euro aan “de opvallend vage wijze waarop een aantal vragen in een informatieverzoek is gesteld”.

Regels

Het bedrijf benadrukt maandag in een persbericht aan de regels voor beleggingsinstellingen te voldoen en een ‘goede relatie’ met de AFM na te streven.

Homburg is in Nederland een van de grotere aanbieders van vastgoedparticipaties en is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en aan de beurs van Amsterdam. Het bedrijf belegt zijn vermogen voornamelijk in Canada en Duitsland. Bij zijn vestigingen in Nederland, Canada, de VS, Zwitserland, Duitsland en de Baltische Staten werken ongeveer 400 mensen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie