Zakentopvrouw Marjan Oudeman naar AkzoNobel

AMSTERDAM - Zakentopvrouw Marjan Oudeman gaat aan de slag bij AkzoNobel. De voormalige divisiedirecteur van staalbedrijf Corus wordt bij de verfspecialist verantwoordelijk voor het HR-beleid.

De 52-jarige Oudeman, ooit door de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal genoemd als een van de tien 'European women to watch', komt in de hoogste managementlaag van AkzoNobel.

AkzoNobel maakte maandag bekend een zogeheten Executive Committee (uitvoerend comité) in het leven te hebben geroepen. Daarin krijgen de huidige vijf leden van de raad van bestuur gezelschap van vier topmanagers, onder wie Oudeman, die leiding gaan geven aan de stafafdelingen. Het negen man sterke comité begint officieel per 1 januari 2011.

Logistiek

In het nieuwe bestuur krijgt Graeme Armstrong als taken onderzoek en ontwikkeling, Sven Dumoulin juridische zaken en Werner Fuhrmann logisitiek en inkoop.

De overige leden van het bestuur zijn topman Hans Wijers, financieel directeur Keith Nichols, Leif Darner (Coatings), Tex Gunning (Decorative Paints) en Rob Frohn, (Specialty Chemicals).

Strategie

De uitbreiding van de toplaag past binnen de strategie die AkzoNobel de afgelopen jaren heeft ingezet, aldus een woordvoerder. Het concern is inmiddels wereldmarktleider in verven en stootte de farmadivisie (Organon) en enkele basischemieonderdelen af.

Met de benoeming van de vier stafdirecteuren is de 'achterkant' van het bedrijf aan de beurt, waaronder centralisering van de grondstoffeninkoop en onderzoek en ontwikkeling (r&d).

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie