Saab en BMW praten over samenwerking

AMSTERDAM - De autofabrikanten Saab en BMW zijn in gesprek over samenwerking. Dat bevestigde Saab-eigenaar Spyker maandag, zonder verdere details te geven.

De koers van Spyker steeg maandagochtend op de beurs in Amsterdam met ruim 25 procent, na berichtgeving van de NOS dat de twee woensdag een technologische overeenkomst zullen sluiten.

''We doen woensdag een aankondiging in Zweden'', zei een woordvoerder van Saab Nederland maandag. De overeenkomst zal volgens de NOS aan de vooravond van de internationale autobeurs, die deze week in Parijs van start gaat, bekend worden gemaakt om maximale aandacht te genereren.

Technologie

De samenwerking moet vooral Saab, dat begin dit jaar op sterven na dood was, vooruit helpen. Spyker, dat het bedrijf begin dit jaar overnam nadat de Amerikaanse eigenaar General Motors van het merk af wilde, verwacht dat Saab op zijn vroegst in 2012 weer winstgevend zal zijn.

Volgens de NOS gaat Saab technologie en onderdelen van BMW kopen. De overeenkomst zou bovendien het begin zijn van een langdurige relatie. Afgelopen zomer werd al gespeculeerd over samenwerking tussen Saab en BMW bij de ontwikkeling van het nieuwe model 9-2, gebaseerd op de Saab 92 uit de jaren vijftig.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie