Corus wordt Tata Steel

IJMUIDEN - Staalbedrijf Corus gaat vanaf maandag verder onder de naam Tata Steel. Het bedrijf beoogt met de nieuwe identiteit de naam Tata Steel in Europa prominenter en breder bekend te maken. De naamswijziging zal geleidelijk worden ingevoerd, maakte het bedrijf maandag bekend.

Met de overname van Corus door het Indiase Tata Steel in april 2007 ontstond een van de grootste staalproducenten met vestigingen in Europa en Azië.

Tata Steel, dat in India is genoteerd aan de Nationale Effectenbeurs, is onderdeel van de Tata Group, een van de grootste concerns in India. Alleen al bij Tata Steel werken wereldwijd ongeveer 80.000 mensen.

Fusie

Corus ontstond in 1999 uit een fusie tussen het Nederlandse Hoogovens en British Steel. Net als Corus kent Tata Steel een lange, succesvolle geschiedenis, waarin ruim een eeuw geleden in India de eerste staalfabriek werd gebouwd.

''Het is nu het juiste moment om onder de naam Tata Steel een nieuw tijdperk in te gaan, nu we het bedrijf na de wereldwijde financiële crisis weer hebben teruggebracht naar winstgevendheid'', zei topman Kirby Adams van Tata Steel Europa in een toelichting.

Lees meer over:
Tip de redactie