LONDEN - Een groep van Chinese investeerders is bezig met een overnamebod op de grootste Britse verzekeraar Prudential. Dat meldde The Sunday Times op basis van bronnen.

Bronnen bij Prudential zeggen op de hoogte te zijn van de interesse, maar er zijn nog geen enkele onderhandelingen over een deal.

De groep rijken is geen onbekende. Eerder steunden de miljardairs de mislukte overname van AIA, de Aziatische activiteiten van de Amerikaanse verzekeringsreus AIG, door Prudential. Plannen om alsnog een fors belang te nemen in AIA mislukten recent.

Opdeling

De groep investeerders zou daarom ook weinig interesse hebben in de Britse en Amerikaanse activiteiten van Prudential. Bij een mogelijke overname zou er waarschijnlijk sprake zijn van een opdeling. Het concern, dat een marktwaarde heeft van meer dan 15 miljard pond sterling (18,1 miljard euro) heeft altijd aangegeven dat het erg lastig is het bedrijf te splitsen.

De geruchten van een mogelijke overname van Prudential komen te midden van speculaties over overnames in de sector. Aandelen van verzekeraar Aviva, moederconcern van het Nederlandse Delta Lloyd, stegen vrijdag fors na geruchten over een mogelijke bieding van het Zwitserse Zurich of het Duitse Allianz.

RSA

Branchegenoot RSA, dat een overnamebod op de algemene verzekeringstak van 5 miljard pond (6,1 miljard euro) deed maar dit afgewezen zag door Prudential, zou mogelijk op zoek zijn naar een consortium om zo een overname van het hele bedrijf te kunnen doen.