NEW YORK - De effectenmarkten in New York herstelden woensdag, na de stevige koersdalingen van de voorgaande dag.

Het enthousiasme onder de beleggers werd tijdens de middaghandel wat getemperd door de publicatie van het zogenoemde Beige Book.

Hierin schetst de Federal Reserve op basis van rapportages van twaalf regionale banken een beeld van de economie. In de rapportage herhaalde het stelsel van centrale banken dat de groei van de Amerikaanse economie afzwakt.

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,5 procent op een stand van 10.387,01 punten. De breder samengestelde S&P 500 eindigde 0,6 procent hoger op een stand van 1098,87 punten.

Schermenbeurs Nasdaq klom 0,9 procent tot 2228,87 punten. De beurshandel kreeg onder meer steun van een succesvolle veiling van Portugese staatsobligaties.

Fed

Toch moest Wall Street een deel van de koerswinsten inleveren na de publicatie van het Beige Book. Volgens de Fed groeit de Amerikaanse economie nog steeds, maar zijn er ''wijdverspreide signalen'' dat de groei afzwakt.

Energie- en grondstoffenbedrijven profiteerden van een zwakkere dollar. Zo werd aluminiumgigant Alcoa 1,9 procent hoger gewaardeerd.

Bankaandelen

Ook bankaandelen waren gewild nadat deze dinsdag flink moesten inleveren. JPMorgan ging aan kop in de Dow met een winst van 2,2 procent, Bank of America klom 1,2 procent.

Op de valutamarkt noteerde de euro op 1,2710 dollar tegen 1,2735 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen.