ROTTERDAM - De Nederlandse maker van digitale kaarten AND voert verkennende gesprekken met een mogelijke strategische koper. Deze gesprekken kunnen binnen een jaar leiden tot een overname. Dat heeft een anonieme bron dinsdag gemeld tegen persbureau Reuters.

''Het bedrijf is gezond, het zal winstgevend zijn dit jaar, ze kijken naar een volgende stap'', aldus de bron, die geen namen noemde van potentiële partners. AND weigerde commentaar te geven op het nieuws.

Volgens de bron is het een goed moment voor verkoop, omdat technologiebedrijven als Microsoft en Apple, maar ook sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, hun bronnen van kaartmateriaal zeker willen stellen.

Aandeel

Het aandeel AND schoot vlak na het nieuws ruim 9 procent omhoog. AND is nog een van de weinige onafhankelijke aanbieders van digitale kaarten, nadat Tele Atlas in handen viel van TomTom en Navteq is overgenomen door Nokia.

De bron meldde bovendien dat AND in oktober een aankondiging gaat doen omtrent het samenwerkingsverband met het Chinese EMG en Orion uit Dubai.

Het samenwerkingsverband, dat met Tele Atlas en Navteq wil concurreren, zal nieuwe partners aankondigen en details geven over de gebruikte technologie.