AMSTERDAM - De Belgisch-Franse Bank Dexia is van plan om 240 miljoen euro aan kosten te besparen in wat de laatste ronde is van het in 2008 aangekondigde bezuinigingsplan, maakt de bank vrijdag bekend.

Dexia informeert zijn medewerkers over de plannen in een vakbond bijeenkomst die 15 september wordt gehouden.

Bezuinigingsronde

De Belgische krant De Standaard schreef dat in de laatste bezuinigingsronde ook 700 tot 800 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. Dit komt bovenop de 1.500 banen die in de afgelopen maanden reeds verdwenen.

"We onderzoeken iedere mogelijkheid om het besparingsdoel van 240 miljoen euro te realiseren", zei Dexia in een persverklaring. Het plan is nog niet definitief, maar Dexia stelt gedwongen ontslagen te willen vermijden.

Uitgekocht

De bank werd uitgekocht door de Belgische, Franse en Luxemburgse regeringen voor 6,4 miljard euro toen Dexia in problemen kwam tijdens de financiële crisis.

In november 2008 lanceerde het financiële concern een transformatieplan om de toekomstige levensvatbaarheid veilig te stellen. Dat plan bestaat uit het radicaal verminderen van risico's, een heroriëntatie op de traditionele markten en kostenbesparingen van 600 miljoen euro. Tot dusver zijn slechts 360 miljoen euro aan kosten teruggebracht.