HSBC dreigt met vertrek uit Londen

AMSTERDAM – Als de Britse overheid besluit om grote banken op te splitsen, zal zakenbank HSBC mogelijk uit Londen vertrekken. Daarvoor waarschuwde Stuart Gulliver, hoofd van de investeringstak van de Britse bank op een bankierscongres waarover de BBC bericht.

Gulliver zegt zich ‘oprechte zorgen’ te maken over het eventuele advies van de Britse commissie die onderzoek doet naar de hervorming van de Britse bankensector. Geen enkel ander land overweegt banken op te splitsen volgens Gulliver.

Tijdens de verkiezingen pleitten de Liberaal Democraten ervoor banken op te splitsen om de concurrentie te stimuleren. Een andere mogelijkheid zou het vereenvoudigen van de structuur van banken zijn, zodat een eventueel bankroet makkelijker te behappen is.

Bankbelasting

Het gonst al langer van de geruchten over een op handen zijnde verhuizing van de bank. Die werden gevoed door de verhuizing van bestuursvoorzitter Michael Geoghegan in maart naar een kantoor in Hongkong.

Ook de extra bankbelasting die de Britse overheid wilde heffen zou aanleiding zijn voor de bank de biezen te pakken, zo meldde de Britse krant the Independent in augustus.

Sinds 1991 is het hoofdkwartier van HSBC gevestigd in Londen. HSBC is de grootste financiële dienstverlener en bankinstelling ter wereld.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie