NEW YORK - De Amerikaanse hamburgerketen Burger King valt in handen van de investeerder 3G Capital. Het investeringsfonds betaalt circa 3,26 miljard dollar voor de fastfoodgigant. Inclusief de schulden die 3G overneemt, gaat het om een aankoop van 4 miljard dollar (3,12 miljard euro), zo maakten de partijen donderdag bekend.

3GCapital is in handen van een Braziliaanse eigenaar maar staat geregistreerd op de Kaaimaneilanden. Burger King is de op een na grootste keten van fastfoodrestaurants in de Verenigde Staten, na marktleider McDonald's. Het hoofdkantoor staat in Miami.

De marktwaarde van het op de beurs genoteerde concern was, voordat de overnamegeruchten de kop opstaken, ongeveer 2,5 miljard dollar (1,95 miljard euro).

3G

3G betaalt 24 dollar per aandeel Burger King. Dit betekent een premie van ruim 5 dollar ten opzichte van de slotkoers van 18,86 dollar van het aandeel woensdag. Burger King noteerde donderdag, na het bekendmaken van de overname, op ruim 23 dollar.

Grootaandeelhouders van Burger King zijn onder meer TPG Capital, Goldman Sachs Capital Partners en Bain Capital Investors. Volgens analisten is het voor Burger King een goed moment om zich van de beurs terug te trekken. Het bedrijf werd in 2006 naar de beurs gebracht met een prijskaartje van 17 dollar per aandeel.