Vivendi verhoogt verwachting

PARIJS - Het Franse media- en telecombedrijf Vivendi heeft de verwachting voor 2010 naar boven bijgesteld. Dat maakte de onderneming woensdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het concern verwacht dit jaar een hoger bedrijfsresultaat (ebita) dan in 2009. Eerder rekende Vivendi op slechts een lichte groei van het bedrijfsresultaat. Ook de aangepaste nettowinst komt, zo voorspelde het bestuur van de onderneming, waarschijnlijk hoger uit dan vorig jaar.

Vivendi zag over de eerste zes maanden van het jaar de omzet met 6,1 procent stijgen tot bijna 14 miljard euro. Het bedrijfsresultaat dikte met 11,9 procent aan vergeleken met een jaar terug, tot meer dan 3,2 miljard euro. De aangepaste winst kwam uit op 1,53 miljard euro.

Vivendi is het moederbedrijf van Universal Music, 's werelds grootste platenmaatschappij, en de Franse aanbieder van mobiele telefonie SFR. Ook videogamebedrijf Activision Blizzard behoort tot de onderneming.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie