TOKIO - De borden op de aandelenbeurzen in Azië kleurden dinsdag dieprood. Vooral in Tokio was de stemming slecht. Daar incasseerde de Nikkei-index het grootste verlies in drie maanden.

Beleggers waren teleurgesteld over de maatregelen die de Japanse centrale bank aankondigde in een poging de yen in waarde te laten dalen.

De Nikkei-index sloot 325 punten lager op 8824 punten. Dat is een verlies van 3,5 procent. In Seoul sloot de Kospi-index 1 procent lager op 1742 punten en de Australische All Ordinaries verloor eveneens 1 procent en sloot op 4439 punten.

Teleurstelling

In Tokio heerste diepe teleurstelling over de aankondiging van de Japanse centrale bank, op maandag, over een nieuwe injectie voor de financiële sector door middel van de uitgifte van zesmaandsleningen.

De maatregel geldt als weinig effectief in de strijd tegen de dure yen. Volgens analisten zijn beleggers ook bezig zich van hun aandelen te ontdoen in aanloop naar belangrijke macrocijfers die deze week uit de VS komen. Er zou veel twijfel heersen over de economische situatie in de VS.