AMSTERDAM - Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) is op zoek naar nieuwe financieringsmogelijkheden. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het biotechnologiebedrijf is op dit moment niet in staat om voldoende omzet te genereren, zo geeft het aan. Mogelijkheden tot financiering die bekeken worden zijn subsidies of samenwerkingsverbanden met partners, of het ophalen van extra kapitaal in samenspraak met de bankiers van de onderneming.

AMT had eind juni voor 13,5 miljoen euro aan kasmiddelen beschikbaar voor zijn activiteiten, een daling van 9,1 miljoen euro vergeleken met de 22,6 miljoen euro eind december 2009. Het bedrijf gaf aan over voldoende kasmiddelen te beschikken tot het tweede kwartaal van 2011.

Over de eerste zes maanden van 2010 werd een verlies van 9,4 miljoen euro in de boeken gezet, gelijk aan het resultaat in dezelfde periode in 2009.

Glybera

AMT werkt op dit moment aan zijn officiële reactie op vragen van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA voor de registratie van het product Glybera. Medio 2011 wordt door het bestuur een ''positieve reactie'' verwacht van de autoriteit over de gentherapie voor behandeling van acute alvleesklierontsteking.