NEW YORK - Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genzyme heeft een tweede overnamebod van de Franse farmaceut Sanofi-Aventis afgewezen. Genzyme maakte maandag bekend niets te moeten hebben van het bod van 18,5 miljard dollar (14,5 miljard euro) dat Sanofi zondagavond uitbracht.

Genzyme wees een kleine drie weken geleden al een bod van Sanofi van de hand. Het nieuwe bod bevatte noch een betere prijs, noch nieuwe informatie, zo liet Genzyme-topman Henri Termeer maandag weten.

Termeer zei ''niet met Sanofi in gesprek te willen gaan op basis van een opportunistisch voorstel met een onrealistische beginprijs''.

Aandeel

Volgens Sanofi is de reactie van Genzyme op het bod van 69 dollar per aandeel ''niet verrassend''. Het bod biedt een premie van 38 cent bovenop de koers van 1 juli, aldus de farmaceut.

Sanofi-topman Chris Viehbacher suggereerde dat zijn onderneming overweegt een vijandig bod op Genzyme uit te brengen. ''Onze voorkeur gaat uit naar gesprekken met het bestuur van Genzyme om tot een overeenkomst te komen, maar wij zijn bereid alle alternatieven te overwegen om deze transactie te kunnen sluiten''.