BARENDRECHT - ICT Automatisering heeft in het eerste halfjaar van 2010 een winst geboekt van 2,8 miljoen euro. Dat maakte de automatiseerder maandag bekend.

Vorig jaar leed ICT in dezelfde periode nog een verlies van 2,9 miljoen euro.

De omzet steeg met 14 procent tot 45,1 miljoen euro. ''De lichte verbetering van de markt die halverwege maart dit jaar inzette heeft in het tweede kwartaal doorgezet'', aldus bestuursvoorzitter Bram Schot.

Voor de tweede helft van het jaar rekent ICT op een daling van de omzet ten opzichte van het eerste halfjaar, vanwege het vertrek van een ''aanzienlijk'' aantal medewerkers bij ICT Duitsland.

Dit komt door een vertrouwensbreuk tussen het management en het personeel, verklaart de automatiseerder.

Medewerkers

Naar verwachting zal het personeelsbestand in de tweede helft van het jaar ongeveer vijftig medewerkers kleiner zijn dan in de eerste helft. Ook leiden de ontwikkelingen tot een extra kostenpost van ongeveer 0,4 miljoen euro.

Ter voorkoming van ''verdere escalatie'' is in het tweede kwartaal een nieuw management aangetreden in Duitsland, aldus ICT. Het bedrijf verwacht geen extra uitstroom meer van medewerkers.

Verbetering

Ondanks deze problemen rekent ICT in het tweede halfjaar op een verbetering van de winstgevendheid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

ICT Automatisering is momenteel bezig met een aanscherping van de strategie.

De uitkomsten hiervan worden eind 2010 tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering gecommuniceerd.