AMSTERDAM - Producent van technisch textiel TenCate zal naar alle waarschijnlijkheid de komende maanden één of meerdere overnames aankondigen.

Het bedrijf is in gesprek met ''meer dan één partij''. Dat zei topman Loek de Vries van TenCate in een toelichting op de halfjaarresultaten waarmee de onderneming donderdagochtend naar buitenkwam.

De oorlogskas van TenCate is nu 150 miljoen euro groot, zo voegde financieel topman Jaap Lock hier aan toe. TenCate kijkt nu naar de mogelijke uitbreiding van dit bedrag, aldus Lock. Een aandelenemissie is op dit moment geen optie, voegde De Vries hier aan toe.

Volgens De Vries is een overname ''op het zuidelijk halfrond'' waarschijnlijk. Daarbij ligt de prioriteit voor een acquisitie binnen de sector composieten, aldus de topman.

Optimistisch

De Vries is verder zeer optimistisch over het verloop van 2010. De onderneming verwacht dat de winst in het tweede halfjaar 30 tot 45 procent hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Toch zal 2010 waarschijnlijk geen recordjaar worden, zoals 2008, liet De Vries weten. Dat is het gevolg van het relatief magere resultaat in het eerste kwartaal.