NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York hebben woensdag voorzichtig de weg omhoog gevonden. Tegenvallende cijfers over de huizenmarkt en de orders voor duurzame goederen, zetten de beurzen aanvankelijk in de min.

Later op de dag stegen de koersen en uiteindelijk sloten alle drie de graadmeters in de plus.

De Dow-Jonesindex van dertig toonaangevende fondsen sloot op 10.060,60 punten, een winst van 0,2 procent.

De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,3 procent tot 1055,33 punten. De technologiebeurs Nasdaq sloot op 2141,54 punten. Dat is een winst van 0,8 procent.

Voorzichtige markt

''Het blijft een heel voorzichtige markt'' zei marktstrateeg Quincy Krosby. ''Totdat we een pakket van echt positieve cijfers zien, blijft de markt kwetsbaar''.

De beurzen begonnen de dag lager, nadat het Amerikaanse ministerie van Handel had bekendgemaakt dat de orders voor duurzame goederen vorige maand met slechts 0,3 procent waren gestegen. Gerekend was op een groei van een kleine 3 procent.

Nieuwe woningen

Kort daarna werd bekend dat de verkoop van nieuwe woningen in juli een dieptepunt had bereikt. De verkoop daalde met 12 procent vergeleken met een maand eerder en het aantal verkochte nieuwe huizen kwam daarmee op het laagste niveau sinds het begin van de metingen in 1963.

In de middaghandel trokken de koersen aan dankzij koopjesjagers. Gezondheidsfondsen en technologiefondsen deden het goed. Zo steeg de koers van farmaceut Pfizer 1,14 procent. Ook huizenbouwer Toll Brothers die goede kwartaalcijfers presenteerde, behoorde tot de stijgers.

De euro stond bij sluiting van Wall Street op 1,2652 dollar. Bij sluiting van de beurzen in Europa was de munt 1,2685 dollar waard.