NEW YORK - De Amerikaanse huizenbouwer Toll Brothers heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar beter gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de bouwer van luxewoningen.

Wel waarschuwde Toll Brothers voor een lagere omzet in het vierde kwartaal.

De onderneming, die onlangs een investeringsfonds oprichtte voor het opkopen van noodlijdende vastgoedprojecten in de VS, boekte het afgelopen kwartaal een winst van 27,3 miljoen dollar of 0,16 dollar per aandeel.

Wall Street-analisten rekenden op een verlies per aandeel van 0,14 dollar. De omzet kwam uit op 454,2 miljoen dollar, waar marktvorsers uitgingen van 393,4 miljoen dollar.

Rood

Over de eerste drie kwartalen van het jaar bleven de cijfers van Toll Brothers wel in het rood steken, met een verlies van 53,9 miljoen dollar. Dat is wel een forse daling ten opzichte van het verlies van meer dan 600 miljoen dollar in dezelfde periode van vorig jaar.

De Amerikaanse huizenmarkt staat al tijden zwaar onder druk. Marktkenners geven aan dat een stabiele huizenmarkt in de Verenigde Staten noodzakelijk is voor een houdbaar herstel van de economie.