DIEMEN - Uitzendorganisatie Randstad lijft de Japanse branchegenoot FujiStaff Holdings in door een belang van 44,6 procent over te nemen van de oprichters van de nummer zes op de Japanse markt. Dat heeft Randstad vrijdag bekendgemaakt.

Randstad had al een belang van 20,5 procent en komt met de aankoop dus op 65,1 procent. Het Nederlandse concern wil alle aandelen van FujiStaff in handen krijgen en verwacht daar in totaal 13,7 miljard yen (ruim 125 miljoen euro) voor te moeten betalen.

Randstad verwacht dat de aankoop een geringe bijdrage zal leveren aan de winst per aandeel in 2011. FujiStaff haalde in het boekjaar dat op 31 maart afliep een omzet van ongeveer 60 miljard yen ofwel 461 miljoen euro. Het bedrijf telt circa duizend medewerkers, verspreid over 88 kantoren.

Tokio

Het concern uit Diemen betrad de Japanse markt, de op een na grootste in de uitzendsector, in 2006 met de opening van een kantoor in Tokio. Randstad haalde vorig jaar een omzet van 13 miljoen euro in het land.

Randstad en FujiStaff kennen elkaar al sinds 2004. De bedrijven gingen begin 2008 samen aan de slag met het zogenoemde global staffing research center om het belang van hun diensten in de arbeidsmarkt te onderzoeken.

In november 2008 nam Randstad een belang van 10 procent in FujiStaff, gevolgd door verdere aankopen in 2009 en begin 2010, waarmee de 20,5 procent werd bereikt. Sinds vorig jaar bekleedt Randstad een bestuurszetel bij de Japanners.

Goedkeuring

De overname wordt doorgezet als Randstad goedkeuring van de autoriteiten krijgt en in ieder geval 75 procent van de aandelen in handen krijgt. De aandeelhouders van FujiStaff kunnen hun aandelen tot 13 oktober van dit jaar aanbieden.