LONDEN - De Britse verzekeraar Prudential heeft in het eerste halfjaar 40 procent meer winst gemaakt, dankzij sterke resultaten van de verzekeringsactiviteiten in het in rap tempo groeiende Azië. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt.

De operationele winst klom van 688 miljoen pond over de eerste zes maanden van 2009 tot 968 miljoen pond (1,18 miljard euro). Dat is ruim boven de verwachtingen van analisten.

De nettowinst kwam uit op 442 miljoen pond. Een jaar eerder moest Prudential nog een nettoverlies van 254 miljoen pond in de boeken zetten.

 AIA

Het mislukken van de overname van AIA (de Aziatische tak van de Amerikaanse verzekeringsgigant AIG) in juni kostte Prudential 377 miljoen pond. De Britten sluiten een nieuwe overnamepoging van deze onderneming uit.

''Azië blijft de meest winstgevende regio met de hoogste groeimogelijkheden. Ondanks de teleurstelling over de transactie met AIA, waardoor we onze strategie niet versneld hebben kunnen uitvoeren, blijven de autonome groeivooruitzichten uitstekend'', aldus Prudential-topman Tidjane Thiam.