AMSTERDAM - De twee hypotheekbedrijven van ING, ING Bank en Nationale-Nederlanden, presteren totaal verschillend, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

ING Bank heeft zijn aandeel op de Nederlandse hypotheekmarkt in het eerste halfjaar fors uitgebreid, terwijl het hypotheekbedrijf van Nationale-Nederlanden fors marktaandeel heeft verloren, blijkt volgens de krant uit cijfers van het Kadaster die op een rij zijn gezet door onderzoeksbureau IG&H. ING bevestigt de cijfers volgens het FD.

Rabobank is volgens IG&H nog steeds de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, gevolgd door ING Bank en ABN Amro, aldus de krant. Nationale-Nederlanden duikelt in de top tien van de vijfde naar de negende plaats.

Winst

Volgens IG&H is ING Bank de hypotheekverstrekker die in het eerste halfjaar de grootste winst heeft geboekt qua marktaandeel. ING Bank won ruim 2 procentpunt, ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Het marktaandeel is daarmee uitgekomen op 16,5 procent.

Het marktaandeel van Nationale-Nederlanden is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met meer dan de helft afgenomen, aldus IG&H. Nationale-Nederlanden verloor circa 2 procentpunt, zo bevestigt de verzekeraar, waarmee het marktaandeel is uitgekomen op iets meer dan 2 procent.