NEW YORK - American International Group (AIG) heeft in het tweede kwartaal een groot verlies geleden door een miljardenafschrijving op zijn levensverzekeringsactiviteiten. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse verzekeringsgigant, ooit de grootste ter wereld, vrijdag bekendmaakte.

AIG schreef 3,3 miljard dollar af op de divisie American Life Insurance Company (Alico), die binnenkort verkocht wordt aan branchegenoot MetLife voor 15,5 miljard dollar.

Door de afschrijving leed AIG een nettoverlies van 2,7 miljard dollar in vergelijking met een winst van 1,8 miljard dollar een jaar eerder. Het concern, voor bijna 80 procent in handen van de Amerikaanse overheid, valt daarmee uit de toon. Andere financiële instellingen die door overheden werden gered van de ondergang meldden de afgelopen dagen juist flink hogere winsten.

Staatssteun

De Amerikaanse regering zette ruim 182 miljard dollar opzij om AIG overeind te houden. Het bedrijf kwam in de problemen toen het in september 2008 tientallen miljarden verloor op investeringen in de Amerikaanse hypotheekmarkt.

Bestuursvoorzitter Robert Benmosche zei vrijdag dat de resterende verzekeringsactiviteiten ''solide'' presteren. AIG hoopt 23 miljard dollar aan staatssteun af te kunnen lossen met de beoogde beursgang van de levensverzekeringsactiviteiten in Azië.