MECHELEN - Biotechnologiebedrijf Galapagos houdt vast aan de verwachtingen voor dit jaar. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen op koers om de gestelde doelen te behalen, zo maakte het vrijdag bekend.

De Belgische onderneming met beursnoteringen in Amsterdam en Brussel behaalde een groter dan verwacht verlies, doordat succesbetalingen op zich lieten wachten. Galapagos verwacht in de tweede helft van het jaar deze betalingen wel binnen te halen om zo te voldoen aan de verwachting die het bedrijf heeft gesteld.

Galapagos handhaafde de verwachting om een jaaromzet te behalen van 135 miljoen euro met een positief operationeel en netto resultaat voor 2010. Ook verwacht het bedrijf een positieve kasstroom. Traditioneel is de tweede helft van het jaar goed voor tweederde van de totale inkomsten.

Verlies

Het nettoverlies in de eerste zes maanden van dit jaar liep verder op naar 10,5 miljoen euro tegenover een verlies van 7,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Drie door persbureau ANP-Reuters geraadpleegde analisten gingen uit van een nettoverlies van 6,13 miljoen euro. De inkomsten bedroegen 49,9 miljoen euro, 27 procent meer dan een jaar eerder. Dit is onder meer te danken aan het in februari overgenomen Argenta.

Galapagos, dat onder meer medicijnen ontwikkelt voor ziektes als reuma en artrose, maakte vrijdag tevens bekend alle rechten te hebben gekregen voor een kandidaat medicijn voor artritis. Maandag zal Galapagos met de zogeten fase 1 klinische studie beginnen.