TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag met winst gesloten. Goede macrocijfers uit de Verenigde Staten een dag eerder, drongen de zorgen over de afzwakkende economie naar de achtergrond. Autofabrikant Toyota Motor profiteerde van goede kwartaalcijfers en een optimistischere vooruitblik.

De Nikkei-index won 1,7 procent tot 9653,92 punten. Woensdag kwamen meevallende cijfers naar buiten over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Ook werd een positief cijfer gepubliceerd over de dienstensector in de VS.

Toyota steeg 0,5 procent, na eerder op de dag ruim 2 procent in de plus te hebben gestaan. Het autoconcern boekte in het afgelopen kwartaal een winst van omgerekend 1,87 miljard euro, de hoogste winst in twee jaar. Voor het gehele boekjaar rekent Toyota op een beter resultaat dan eerder werd aangegeven.

De beurzen in de rest van het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien. De Kospi in Seoul daalde 0,3 procent, terwijl de beurs in Sydney 0,6 procent steeg. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,1 procent lager in de middaghandel.