AMSTERDAM - Verzekeraar Delta Lloyd heeft in het eerste halfjaar van 2010 slechter gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt donderdag uit de cijfers van de financiële instelling, die verder aangeeft zijn organisatie te zullen vereenvoudigen.

Delta Lloyd realiseerde een netto operationeel resultaat van 167 miljoen euro, waar analisten vooraf rekenden op een resultaat van 180 miljoen euro. De premie-inkomsten stegen in de verslagperiode tot 2.892 miljoen euro, op autonome basis een toename van 5 procent.

Banksparen

Volgens het concern kiezen consumenten steeds vaker voor bankspaarproducten, waarmee bijvoorbeeld een hypotheek kan worden afgelost of het pensioen mee wordt aangevuld. Het bankspaartegoed groeide ten opzichte van vorig jaar met 78 procent naar 529 miljoen euro.

Delta Lloyd gaat zijn strategie aanscherpen, en zijn structuur vereenvoudigen. Dit levert volgens de instelling een kostenbesparing op van 100 miljoen euro in de periode 2011-2012.

Interview met CEO Niek Hoek, door Belegger.nl

Directeuren

"Processen, systemen en communicatie moeten drastisch vereenvoudigen om de organisatie klantgerichter en slagvaardiger te maken", aldus de verzekeraar. Een onderdeel van de wijzigingen is het terugbrengen van het aantal directeuren van 52 naar 32.

Een nieuwe commerciële divisie krijgt daarnaast de verantwoordelijkheid voor de marketing en verkoop van de Nederlandse verzekerings- en bankactiviteiten van Delta Lloyd en zijn dochterbedrijf OHRA. Het aantal bedrijfsonderdelen krimpt van 13 naar 7.