NEW YORK - De beurzen in New York hebben woensdag de handelsdag met winst afgesloten. Meevallende banencijfers zorgden voor een positieve stemming.

Ook een sterkere groei dan verwacht van de Amerikaanse dienstensector droeg bij aan de stijgende lijn op de beurzen.

De Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen sloot op 10.680,43 punten, een winst van 0,4 procent. De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,6 procent tot 1127,24 punten.

De technologiebeurs Nasdaq boekte een winst van 0,9 procent en sloot op 2303,57 punten.

Voorzichtig optimistisch

Loonstrookverwerker ADP maakte woensdag bekend dat het aantal banen in het Amerikaanse bedrijfsleven in de maand juli met 42.000 is toegenomen. Gerekend was op een aanwas van 40.000. Dit stemde de beleggers voorzichtig optimistisch.

Maar zij kijken wel gespannen uit naar de algehele werkgelegenheidscijfers die de Amerikaanse overheid vrijdag naar buiten brengt. Verwacht wordt dat dan blijkt dat in juli 65.000 banen zijn geschrapt.

Sprankje hoop

''Maar het cijfer van ADP biedt een sprankje hoop dat het iets meevalt'', aldus een analist. Bij een oplopende werkloosheid houden de consumenten eerder de hand op de knip, terwijl het voor de economische groei belangrijk is dat de consument geld uitgeeft.

Online reisorganisatie Priceline, die met sterke kwartaalcijfers kwam, behoorde woensdag tot de grootste stijgers op Wall Street. De koers van het aandeel steeg 22 procent na een opwaardering door enkele effectenmakelaars. Aan de andere kant van het spectrum zag softwarebedrijf Microsoft de koers met 2,3 procent terugvallen nadat een bureau de waardering van het aandeel aan de hoge kant had genoemd.

Euro

De euro was bij sluiting van Wall Street 1,3162 dollar waard. Aan het slot van de handel op de Europese beurzen stond de Euro op 1,3160 dollar.