LONDEN - De Britse bank Lloyds is in de eerste zes maanden van 2010 weer in de zwarte cijfers teruggekomen.

Dat bleek uit de woensdag bekendgemaakte cijfers door de financiële instelling. Lloyds werd tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis nog voor een deel genationaliseerd door de Britse overheid.

De winst voor belasting van Lloyds kwam uit op 1,6 miljard pond sterling (ruim 1,9 miljard euro), tegen een verlies van bijna 4 miljard pond in dezelfde periode een jaar geleden.

Analisten rekenden gemiddeld op een winst voor belasting van 694 miljoen pond.

Lloyds dankt de resultaten, door analisten als sterk omschreven, onder andere aan een stevige afname van provisies op slechte leningen. Die zakten tot 6,55 miljard pond van 13,4 miljard pond een jaar terug.

SocGen

Ook Société Générale (SocGen) heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Wel waarschuwde de Franse bank woensdag bij de bekendmaking van de cijfers dat het economisch herstel in de wereld fragiel is.

Société Générale zag het nettoresultaat in het tweede kwartaal uitkomen op 1,08 miljard euro. Dat is een ruime verdrievoudiging van de winst van 309 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden. Analisten rekenden op een winst van 732 miljoen euro.

De bank wist het afgelopen kwartaal de invloed van slechte leningen op de winst terug te brengen. De provisies op deze leningen daalden tot 27 miljoen euro van 130 miljoen euro een jaar geleden.