LELYSTAD - Fornix verwacht in 2010 een nettowinst te behalen van circa 20 miljoen euro. Dat komt voornamelijk door een forse boekwinst op de verkochte allergiedivisie, zo maakte het biotechnologiebedrijf dinsdag bekend bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers.

Fornix verkocht de divisie, verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet en winst van het bedrijf, onlangs aan ALK Abello uit Denemarken. De prestaties van het onderdeel zijn nog wel verwerkt in de cijfers over de eerste zes maanden.

In die periode behaalde de onderneming een winst van 5,7 miljoen euro, tegen 5,2 miljoen euro over dezelfde periode een jaar geleden. De omzet nam met 6,8 procent af tot 17,6 miljoen euro.

Nieuwe kernactiviteit

Fornix gaat zich de komende maanden oriënteren op zijn toekomst, en verwacht daarover in het vierde kwartaal uitsluitsel. ''We zullen de mogelijkheden voor de onderneming middels de nieuwe kernactiviteit Medische Hulpmiddelen, zowel in Nederland als in Duitsland, nader en nauwgezet onderzoeken'', aldus bestuursvoorzitter Cees Bergman in een toelichting.

Hij sprak verder van een 'zeer turbulent eerste halfjaar'.