AMSTERDAM - Financieel directeur Henk van Dalen van TNT heeft een andere baan gevonden. Hij wordt per direct opgevolgd door Bernard Bot. Dat maakte TNT maandag bekend.

Bernard Bot bekleedde tot voor kort verschillende functies binnen de financiële afdeling van TNT. Daarvoor werkte hij dertien jaar als partner bij McKinsey & Company.

Henk van Dalen vertrekt officieel eind september bij TNT, maar zijn dagelijkse werkzaamheden zijn per 1 augustus al opgehouden. Hij wordt financieel directeur bij VimpelCom.

Topman Peter Bakker sprak in een reactie van een jammerlijke timing van Van Dalen, die zijn vertrek vorige week intern aankondigde.

''We zitten met het bedrijf in een moeilijke periode van transformatie, ik had dit dus graag anders gezien. Maar kansen komen als ze komen, dat kun je niet plannen.''

Vertrouwen

Bakker sprak zijn volle vertrouwen uit in de nieuwe financieel directeur, die maandag direct de toelichting op de resultaten van het tweede kwartaal overnam van Van Dalen.

''Bernard stond altijd hoog op onze lijst. Hij gaf mede leiding aan de carve-out van de postdivisie en heeft veel ervaring als controller.''