AMSTERDAM - Niet alleen oprichter Hugh Hefner wil Playboy in handen krijgen, ook concurrent Penthouse aast op het bedrijf achter het bekende blootblad. Dat zegt topman Marc Bell van FriendFinder Networks, eigenaar van Penthouse, tegenover the Wall Street Journal.

Maandag liet Playboy Enterprises weten dat Hefner overweegt een bod te doen op alle uitstaande aandelen van het concern. Hij heeft hiervoor 5,50 dollar per aandeel in contanten over, samen met private equity-bedrijf Rizvi Traverse.

Nog dezelfde dag meldde Bell zich met het bericht dat hij een tegenbod wil gaan doen. De FriendFinder-topman heeft vooral interesse in de digitale content van Playboy.

Overname

Hefner, die al een groot belang in het bedrijf bezit, wil Playboy van de New Yorkse beurs halen. Hij voelt niets in een fusie of een overname van de onderneming.

Playboy zag in 1953 het levenslicht en kreeg in 1971 een beursnotering. Na een bloeiperiode kampt het bedrijf nu al jaren met teruglopende advertentie-inkomsten en lijdt het flinke verliezen. Eind juni maakte het bedrijf bekend het roer om te gooien, om zo de cijfers op te krikken.

Het aandeel Playboy veerde direct op na het nieuws over de ophanden zijnde overnamestrijd. De koers sloot maandag ruim 40 procent hoger op 5,55 dollar.