BUNNIK - Bouwbedrijf BAM houdt er rekening mee dat een aantal projecten voor de bouw en renovatie van Britse scholen wordt afgeblazen wegens de bezuinigingsplannen van de nieuwe Britse regering.

Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd. Het gaat om projecten waarvoor de afgelopen maanden voorlopige akkoorden zijn gesloten.

De Britse minister van Onderwijs, Michael Gove, maakte maandag bekend het zogeheten Building Schools for the Future (BSF)-project op de schop te willen nemen. Het moderniseringsprogramma, dat een omvang heeft van 55 miljard pond, zou te complex zijn en daardoor nodeloos duur.

Scholen

BAM meldde in februari nog vrijwel zeker te zijn van de opdracht voor de herbouw van zes scholen in het graafschap Somerset. De eerste fase van deze opdracht is goed voor 100 miljoen euro met een potentiële doorgroei naar 600 miljoen euro.

Het doorgaan van het project is nu ''niet meer zo zeker'', aldus de zegsman van BAM. Ook werkzaamheden in Camden, ter waarde van 250 miljoen euro, staan ter discussie.