ALPHEN AAN DEN RIJN - Uitgever Wolters Kluwer houdt vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. Dit maakte het bedrijf maandag vervroegd bekend nadat er onbedoeld informatie naar buiten was gekomen vanwege een foutief verstuurde e-mail.Daarin stond informatie over de resultaten.

Wolters Kluwer schat in dat de operationele marge (EBITA-marge) het eerste halfjaar in lijn was met dezelfde periode een jaar eerder. De autonome omzetgroei was in deze periode vlak.

Voor heel 2010 verwacht het bedrijf een operationele marge van 20 tot 21 procent. De winst per aandeel moet uitkomen tussen 1,41 en 1,45 euro.

Omzetgroei

Analist Michel Veul van SNS Securities stelde dat de verwachting van een vlakke autonome omzetgroei in de eerste helft van dit jaar beter is dan de omzetdaling met 0,5 procent die hij had ingeschat. ''Maar de verwachte winstmarge komt iets lager dan mijn verwachting en de algemene consensus uit'', gaf hij aan.

Wolters Kluwer herhaalde maandag ook de verwachtingen voor de middellange termijn, die eerder in februari bekend werden gemaakt. De uitgever voorziet nog steeds een aanhoudende verbetering van de operationele marge en winst per aandeel ('diluted eps') bij constante wisselkoersen.

De vrije kasstroom komt op de middellange termijn ''gelijk of hoger'' uit dan 400 miljoen euro per jaar.