PAPENDRECHT - Boskalis heeft in Mexico een opdracht gekregen voor de tweede fase in de aanleg van een LNG-importterminal in Cuyutlán. Dat maakte de baggeraar maandag bekend.

De opdracht heeft een totale waarde van circa 90 miljoen euro. Het aandeel van Boskalis in het project komt uit op circa 45 miljoen euro.

Boskalis gaat zich in de tweede fase, overigens de laatste fase van het project voor wat betreft het baggerwerk, richten op het verdiepen van de lagune.

Snijkopzuigers

Daarbij worden een middelgrote en grote sleephopperzuiger en drie snijkopzuigers ingezet. Het werk in de haven langs de westkust van Mexico omvat het verdiepen van het bassin, de aanleg van een toegangskanaal en de aanleg van een 'draaikom'.

Opdrachtgever is het Mexicaanse ministerie van Communicatie en Transport. De werkzaamheden worden naar verwachting medio volgend jaar afgerond.

In totaal zal 13 miljoen kubieke meter zand en klei worden gebaggerd. Vorig jaar verwierf Boskalis de opdracht voor de eerste fase van het Cuyutlán-project.