AMERSFOORT - Diervoederproducent Nutreco neemt de Vietnamese producent van vis- en garnalenvoeding Tomboy Aquafeed JSC over. Dat heeft Nutreco donderdag bekendgemaakt zonder de overnamesom te vermelden.

Tomboy Aquafeed haalde vorig jaar met ongeveer driehonderd medewerkers een omzet van 18 miljoen euro. Het bedrijf is volgens Nutreco winstgevend en is de nummer vier op de Vietnamese garnalenmarkt.

Zakenbank SNS Securities schat de overnameprijs op ongeveer 10 miljoen euro. De bank bestempelt de overname als een ''interessant deal''. ''Het geeft Nutreco een nieuw platform voor groei in die regio'', aldus SNS.

Uitbouwen

De overname past in de strategie van Nutreco om de posities op het gebied van speciaalvoer en visvoer uit te bouwen in groeimarkten. Voor overnames wil Nutreco dit jaar tussen de 300 en 350 miljoen euro uitgeven, zo meldde het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers over 2009.

Tomboy Aquafeed heeft twee fabrieken in Vietnam en investeerde onlang in een derde. Vietnam is volgens Nutreco na China en India de grootste speler ter wereld op het gebied van viskweek.