LELYSTAD - De aandeelhouders van Fornix BioSciences hebben ingestemd met de verkoop van de allergiedivisie aan het Deense ALK-Abelló.

Het biotechnologiebedrijf maakte dit dinsdag bekend na afloop van een buitengewone vergadering van aandeelhouders. Naar verwachting zal de transactie begin juli afgerond worden.

De allergiedivisie van Fornix bestaat uit twee dochterondernemingen, Artu Biologicals Europe en Artu Biologicals Onroerend Goed.

Opbrengst

De opbrengst van de verkoop bedraagt circa 19,6 miljoen euro in contanten. Toen de verkoopprijs eind april bekend werd gemaakt, vonden analisten die te laag.

Fornix wil de opbrengst uitkeren als interim-dividend van 2,30 euro per aandeel. Daarnaast verwacht Fornix een interim-dividend van 0,65 euro per aandeel te kunnen uitkeren op basis van de prestaties in de eerste helft van 2010. Die uitkering is even hoog als in de afgelopen twee jaren.

Fornix blijft naar eigen zeggen volledig gericht op groei van zijn activiteiten in medische hulpmiddelen, in de meest brede zin. Om groter te worden, wil het bedrijf zowel organisch groeien als door middel van acquisities.