LONDEN - Fitnessketen Fitness First treft voorbereidingen voor een beursgang. Dit schreef de Britse krant The Sunday Times zondag.

Het bedrijf zou een notering moeten krijgen in Sydney, Hongkong of Singapore. Fitness First haalt het grootste deel van zijn winst uit het Verre Oosten en groeit daar ook het hardst. De top van de onderneming denkt dat investeerders in deze regio het meest enthousiast zullen zijn over beursgang.

Volgens de krant zijn enkele grote banken, waaronder Goldman Sachs, JPMorgan en UBS betrokken bij de voorbereidingen. De keten is volgens analisten 1,5 tot 2 miljard pond sterling (1,8 tot 2,4 miljard euro) waard. Investeringsmaatschappij BC Partners, de huidige eigenaar, kreeg de keten in 2005 in handen voor 813 miljoen pond.

Nederland

In Nederland heeft Fitness First 23 vestigingen. Wereldwijd zijn er ongeveer 540 clubs en hebben meer dan 1,4 miljoen mensen een abonnement.

Fitness First werd in 1992 opgericht. De eerste club stond in het Britse Bournemouth. Tussen 1996 en 2003 had het bedrijf al een beursnotering. Investeringsmaatschappij Cinven, de vorige eigenaar, haalde het echter van de beurs.