LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) gaat goedkoper cabinepersoneel inhuren om de kosten terug te brengen. Dat maakte BA donderdag bekend.

BA wil dit jaar 1250 nieuwe medewerkers aannemen onder soberdere voorwaarden, in tien jaar tijd moet 40 procent van het personeel onder het nieuwe regime zijn aangenomen.

Bij BA bestaan nu nog grote verschillen in de salarissen van verschillende vliegvelden. Zo verdienen werknemers die vanaf Londen Heathrow opereren meer dan hun collega's die op Gatwick zijn gestationeerd.

Korte afstanden

Ook is er verschil in beloning tussen personeel dat op korte of op lange afstanden vliegt. Volgens een woordvoerder van BA gaat nieuw personeel op alle afstanden vliegen en worden de salarissen vastgesteld op een niveau dat dichtbij dat van de werknemers van Gatwick ligt.

BA leed de afgelopen jaren recordverliezen en moet de kosten terugbrengen. Bovendien heeft het cabinepersoneel onlangs een paar keer gestaakt en dreigt het met een nieuwe staking in de drukke maand augustus.