AMSTERDAM - Bank en verzekeraar ING heeft zijn blootstelling aan Zuid-Europese staatsleningen in het tweede kwartaal afgebouwd. Dat heeft ING woensdag laten weten.

ING had aan het einde van het eerste kwartaal in totaal voor 15,3 miljard euro aan Griekse, Spaanse, Portugese en Italiaanse staatsobligaties in bezit.

Het concern liet woensdag verder weten zijn blootstelling aan de vastgoedmarkt geleidelijk steeds verder te verminderen. Het bedrijf zou overwegen de vastgoeddivisie ING Real Estate Investment Management (REIM) te verkopen.

REIM

Een woordvoerster van ING wilde niet reageren op de geruchten over een mogelijke verkoop van REIM. De positie van het onderdeel binnen ING wordt geëvalueerd, aldus de zegsvrouw.

Volgens SNS Securities kan een verkoop van de vastgoeddivisie 500 tot 600 miljoen euro opleveren. Dat geld kan volgens SNS worden gebruikt voor aflossing van de staatssteun die ING heeft ontvangen. Mogelijke kopers zijn volgens SNS de investeringsfondsen KKR, Blackstone en TPG en vermogensbeheerder Blackrock.

Lees alles over de eurocrisis in ons dossier