NEW YORK - De beurzen in New York zijn maandag in de min gedoken. Zij openden de eerste handelsdag van de week nog met een plus, maar konden de positieve stemming niet vasthouden.

De teleurstelling over de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers die vrijdag naar buiten werden gebracht, werkte nog door. Beleggers waren niet in de stemming aandelen te kopen.

Een klein uur voor sluitingstijd stond de Dow-Jonesindex op 9915,12 punten, een verlies van 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500-index daalde 0,3 procent tot 1061,42 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 1,1 procent en noteerde 2194,67 punten.

Trend

''De markt blijft zo veranderlijk met een neerwaartse trend tot we positief nieuws krijgen van welke aard dan ook'', meende een analist uit Ohio. Het lijkt wel of beleggers geen prikkels krijgen om te kopen, meende hij.

Op de Nasdaq voerde Google de lijst van dalers aan. Het concern verloor bijna 3 procent op het nieuws dat het ministerie van Justitie van Connectitut de zoekmachine een brief had gestuurd met de vraag of het gegevens van persoonlijke en zakelijke draadloze netwerken had verzameld zonder toestemming.

Uitverkoop

Vrijdag leverden de beurzen in New York dik 3 procent in, onder meer na tegenvallende Amerikaanse werkgelegenheidscijfers. ''Normaal gesproken veert de beurs na zo'n uitverkoop als op vrijdag op'', aldus een handelaar. Maar maandag gebeurde dat niet.

De euro stond kort voor sluiting van de beurzen in Wall Street op 1,1932 dollar. Bij sluiting van de beurzen in Europa was de euro nog 1.2000 dollar waard.