NEW YORK - De aandelenbeurzen op Wall Street hadden op de derde handelsdag van de week moeite richting te bepalen. Maandag was Wall Street gesloten, dinsdag gingen de koersen omlaag, terwijl woensdag forse winsten werden geboekt.

Na een positieve opening gingen de Dow-Jonesindex en de S&P 500-index eerst omlaag om later weer wat op te krabbelen.

Tegen het slot van de handel noteerde de Dow-Jonesindex een stand van 10.241 punten. Dat is zo goed als gelijk aan het slot van woensdag.

De breder samengestelde S&P 500-index pakte er 0,2 procent bij tot een stand van 1100 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef vanaf de opening positief en ging af op een slotstand van rond de 2297 punten. Dat is 0,7 procent hoger.

Afwachtend

Beleggers leken afwachtend in de aanloop naar vrijdag. Dan komt het Amerikaanse ministerie van Arbeid met officiële cijfers naar buiten over de werkgelegenheid in mei. Er wordt gerekend op een sterke groei van 513.000 banen. Dit cijfer is inclusief het aantal mensen die tijdelijk zijn aangenomen door de Amerikaanse overheid om de nationale volkstelling in de VS uit te voeren.

Donderdag kwam al een cijfer over de werkgelegenheid in het bedrijfsleven naar buiten van loonstrookverwerker ADP. Daaruit bleek dat de werkgelegenheid in de maand mei met 55.000 arbeidsplaatsen was toegenomen. Een maand eerder nam het aantal banen in de Verenigde Staten met een herziene 65.000 toe. Hier werd eerder een toename gemeld met 32.000 arbeidsplaatsen.

De euro noteerde tegen het eind van de handel op Wall Street 1,2165 dollar, tegen 1,2195 dollar bij het eind van de handelsdag in Europa.